3. 6. 2024   |   svátek má Tamara
 

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 500 gramů
vejce 1 kus
olej 200 ml
cukr krupice 250 gramů
citronová kůra 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

kokosová drobenka

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 4 lžíce
cukr mletý 3 lžíce
strouhaný kokos 2 lžíce
máslo 2 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já jsem dala kypřící prášek do perníku/ a mléko. Důkladně promícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka rozprostřeme na těsto, mírně posypeme mletou skořicí a na ně nasypeme kuličky rybízu. Posypeme vanilkovým cukrem a kokosovou drobenkou.
Kokosová drobenka. Hrubou mouku, mletý cukr, strouhaný kokos a máslo dáme do mísy a vše promneme prsty, až se udělají žmolky.
Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.


 


RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...